Het verhaal

Wie ben ‘ik’? Mijn naam is Judith Nijhof en ik ben het gezicht achter UDID Fashion. Tijdens de afstudeerstage van mijn eerste mode opleiding heb ik dit modelabel opgericht. Na het afstuderen aan een tweede modestudie aan Academie Artemis wist ik het zeker, dít is wat mij gelukkig maakt!

Over het label
Sinds 2011 maak ik voor UDID met veel passie kleding voor de hardwerkende vrouw, die veel ballen tegelijkertijd hoog moeten houden. Hierdoor hebben ze geen tijd om, tussen de kinderen naar school brengen en naar werk gaan, zich om te kleden. Bij alle collecties staat daarom zelfverzekerdheid en draagcomfort voorop.
Dus, niet heel de dag je buik in houden of tussen werk en voetbaltraining jezelf omkleden én omdat alles in kleine oplages wordt gemaakt is de kans heel klein dat je buurvrouw in precies dezelfde outfit naast je staat.

Het proces
Elke collectie begint met een concept, trends bekijken en vanuit daar komen er heel veel ideeën over kleuren, materialen en vormen. Na veel denkwerk en schetsen worden de schetsen steeds concreter en kunnen ze uitgewerkt worden naar 3D ontwerpen. Eerst wordt hiervoor een patroon gemaakt, dit wordt uitgewerkt in een sample en vaak na een paar aanpassingen zijn ze goedgekeurd voor de collectie. Dit proces vereist veel geduld en tijd, maar vooral ook veel liefde. Alle creativiteit komt wanneer het komt en een item komt pas door de controle wanneer ik er helemaal gek op ben.
Dit proces wordt twee keer per jaar doorlopen, namelijk voor de lente/zomer collectie en de herfst/winter. Tussendoor worden er ook nog wat nieuwe items aan de collectie toegevoegd.
De collecties bevat voornamelijk kleding, maar daarnaast maak ik ook wel eens een uitstapje naar wat accessoires zoals kussens, tassen en haarbanden.

De productie
De collecties worden allemaal in Nederland geproduceerd, in mijn eigen atelier in Uden. Gelukkig heb ik af en toe stagiaires die mij meehelpen bij het complete proces waardoor ik de voorraad van de verkooppunten bij kan blijven vullen.